İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bektaş, “Fazla et tüketildiği zaman homosistein denilen bir toksit madde vücutta fazlalaşıyor. Bu da damar sağlığını bozuyor. Kalp-damar hastalığı ve inme riskini artırıyor. Eğer çok fazla miktarda et tüketildiyse, sonraki öğünde bol miktarda su içmek, yeşillik ve yoğurt tüketmek iyi gelebilir. Böylece hem sindirim rahatlar hem de vücuttaki yük azalır” dedi.
Related Posts
İzmir’de mide bulandıran çocuk istismarı: Bakanlık harekete geçti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İzmir'de istismara uğrayan 13 yaşındaki çocuk için acil koruma kararı…
Pursaklar Belediyesi’ndeki Nezaket Okulu Öğrencileri Tekne Orucu Tuttu
Pursaklar Belediyesi'ne bağlı Nezaket Okulu öğrencileri, Ramazan ayı ile birlikte tekne orucu tutarak öğle ezanı…
İlçe merkezinde şoke eden görüntü! ‘Biraz tedirgin olduk’
Sivas'ın Şarkışla ilçe merkezinde görülen ve yiyecek arayan kurt, aracıyla ilerleyen bir vatandaş tarafından görüntülendi.
İran’dan “Rus güçlerine İHA eğitimi” iddiasına yalanlama
İran, Ukrayna Güvenlik Servisi'nin, İranlı bir askeri yetkilinin Rus güçlerine insansız hava araçları eğitimi vermek…